Begravelse

Fredag den 13.12. tok vi farvel med vårt medlem Åge Nyborg i Frelserens kirke. Vi framførte to sanger i begravelsen: "Mingulay boat song" og "Amazing Grace". Kvelden før, på vår siste øving, framførte vår dirigent Oddvar Nordfonn "Banana boat song" sammen med koret til ære for Åge. Denne sangen var "Åge sin sang".

Gudstjeneste 8.12.

Søndag 8.12. sang vi på gudstjenesten i Frelserens kirke, Farsund. Det er blitt en tradisjon å synge der før jul når gudstjenesten er for sjømannsmisjonen.

Hummerfesten 2019

Den 31.10 var det igjen hummerfest. Dette var tredje gang så det er blitt tradisjon nå. Glade gutter med fellessang, sangopptreden, forlesninger om hummer og om Jacob Sande.  

"Simon og katten" ble avsunget. En liten snutt ligger på denne linken.

Fishermans Friends

Den 24. oktober hadde vi en minikonsert på Farsund Kino før filmen "Fishermans Friend" ble vist. Filmen er basert på en sann historie om Port Isaacs Fishermans's Friends, en gruppe Cornish fiskere som spilte inn hos Universal Records og fikk en top 10 hit med debutalbumet. De hadde tradisjonelle shantier på programmet.

Krabbefestival, Lemvig

Den 13.9 reiste vi fra Farsund til Lemvig og krabbefestival der. Festivalen var 13.-14.9 og vi reiste hjem mandag, den 16.  - trodde vi. Dårlig vær, så fergene bel innstilt på mandag, så vi fikk en ekstra natt i Ålborg. Ingen hadde noe imot det. Vi hadde to opptredener i "Krabbeteltet" - med ekstranummmer. (se facebooksiden vår).  
Vi hadde fellesbespisning på Resstaurant Luna på fredag kvelden, og de fleste hadde "krabbemat" i teltet på lørdag kveld. Noen var på konsert med "Vest for Wrist". Ellers ble jo "Restaurant Pigerne" som vanlig et samlingspunkt for mange, både før og etter fellesbespisning og konserter.
Flott helg.

Hos "Pigernes"
Hos "Pigernes"
Tylstrup kro
Tylstrup kro
"Restaurant Pigerne"
"Restaurant Pigerne"
Borddekning i "Krabbeteltet".
Borddekning i "Krabbeteltet".

Gebursdagoppdrag

Den 9.9.19 sang vi på "Rojda, Pizza, Kebab, Biff" der Bjørn Olav Lid feiret dagen. Vi sang 4 sanger "happy birthday".

St.Hans aften

Som så ofte før, var shantykoret med i båtkortesjen med sang. I år var det "Fryden" som var førerbåt i kortesjen. Den var leid inn fordi Adella er til reparasjon i Danmark.

Intrnational Maritime Folk Festival Flekkefjord

Den 15.6.2019 var shantykoret på shantyfestival i Flekkefjord. Bildet og teksten er fra programmet for dagen:

"Farsund Shantykor
Verdens gøyeste shantygjeng! Farsund Shantykor – koret som har som formål å fremme interessen for sang til glede for seg selv og andre. Koret har sitt utspring i Farsund Sjømannsforenings Shantykor. 

I november 2013 ble medlemmene utmeldt av Farsund Sjømannsforening, tok navnet «Farsund Shantykor», og «sto på egne ben». 

De øver fast hver torsdag kveld, og har mange oppdrag. Koret har vært på flere turer i utlandet med mye sang på repertoaret. Det legges vekt på det kameratslige og uformelt samvær. Alle medlemmer kan foreslå nye sanger,- men styret bestemmer.

Sangene handler om lengsel til hjemlandet, om det tøffe livet til sjøs, hardt arbeide, jenter og alkohol. Tradisjonelt er shantier arbeidssanger fra sjøen, spesielt fra seilskutetiden når manuelt arbeide måtte foregå rytmisk. Sangene hjalp mannskapet til å holde takten og gjorde arbeidet lettere. For eksempel når ankeret skulle opp eller seil måtte settes.
Så da så."

Åpning av sykkelsti på LIsta

I forbidelse med åpning av sykkelsti på Vest-Lista den 16.6.2019, ble vi bedt om å synge i Verevågen. Oppdrag fra Farsund kommune.

Sommeravslutning 2019

Den 13.6.19 var hele koret på sommeravslutning hos Åse og Kurt Theisen. En siste "øvingskveld". 

Utstillingsåpning

Den 11. mai hadde Farsund kunstforening åpning av utstilling med kunstmaler og installatør Pippip Ferner fra Asker, keramiker Christine Facella fra New York og kunstfotograf Eva Brodtkorb fra Farsund.

Farsund Shantykor underholdt med god sang.

Frelsesarmeen

Den 23.februar underholdt vi på et møte i Frelsesarmeen. Hyggelig sammnkomst med flotte folk. God mat, god drøs og god sang fra vår side. Det ser ut som om dette blir en tradisjon.

Årsmøte og middag

Den 17.1. var det åsmøte og medlemsmøte - og hyggelig sammenkomst med middag på 
Rederiet hotell. Deilig mat.

Del denne siden